De krenten in de pap

Al jaren zet ik bij de boeken die ik in de artikelen en recepten op mijn site Coquinaria noem korte besprekingen. Die boeken gaan vooral óver koken, eten, en culinaire geschiedenis. Op deze site staan uitgebreidere besprekeningen van deze titels, maar ook van pure kookboeken. En niet alleen van pas verschenen boeken, want dankzij sites als marktplaats en boekwinkeltjes, bol en Amazon, is het tegenwoordig heel makkelijk om aan oudere publicaties te komen. Een goed kookboek verliest zijn waarde niet. Zo heb ik onlangs opnieuw een exemplaar van het Prisma kookboek van Mia Snelder uit 1964 aangeschaft, omdat het eerste exemplaar (toen al jaren oud) dat ik op mijn achttiende kreeg van de moeder van mijn toenmalige partner, geheel losbladig was geworden.

Hoewel er bij de besprekingen wel links staan naar internetboekhandels, is deze site zelf géén boekhandel.


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: