Tanja Dusy, Pannenkoeken en co.

March 26th, 2010

Geweldig! Fantastisch! Kopen!

Om te smullenBol.com
Amazon.de
(oorspronkelijke Duitstalige uitgave; geen verzendkosten)

Pannenkoeken maken blij. Zijn ze moeilijk te bereiden? Als je alle poedermixen en kant-en-klare beslagflessen moet geloven wel, want blijkbaar is het véél werk om zelf beslag te maken. Nou, dat valt reuze mee. In dit uit het Duits vertaalde themakookboekje uit de serie Fun Cooking van Deltas staan 43 recepten voor pannenkoeken, pancakes, flensjes, crêpes, blini’s en schmarrn, ingedeeld in zoet, groenten/kaas en vis/vlees. De recepten zijn duidelijk, met tijdsaanduidingen voor de voorbereiding, eventuele rusttijd van het beslag, en de bereiding. ook de voedingswaarde wordt aangegeven. In de korte inleiding wordt de basistechniek uitgelegd, welk keukengerei je nodig hebt, wat de verschillen tussen de verschillende soorten pannenkoeken zijn, en achterin staan wat tips voor restverwerking. In de inleiding wordt neutrale olie of ‘boterolie’ aangeraden als bakvet, boter verbrandt te snel. Er staat niet bij dat boterolie gewoon geklaarde boter is. Als je niet aan boterolie kunt komen, kan je het makkelijk zelf van boter maken. Ieder recept is gefotografeerd en echt, het water loopt je in de mond bij het zien van al die prachtige gerechten. Zo is er een heerlijke pannenkoek met kokos-ananasvulling, volkoren-kruidenpannenkoek, flensjes met geitenkaas en galettes met peren en spek. Een echte aanrader, ook voor beginnende koks!
Tanja Dusy, Pannenkoeken en co. (2009, Deltas, ISBN 9789044725575, oorspr. Pfannkuchen & Crêpes)

Tags: ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: