Rachel Allen, Uit de oven

March 7th, 2010

Mooi bakboek


Bol.com
Oorspronkelijke Engelse editie:
Amazon.de
(geen verzendkosten)
Bookdepository.co.uk
(geen verzendkosten)

Kookboeken voor de oven zijn er legio, maar dit boek van Ierse tv-kok Rachel Allen springt er uit. Allen heeft voor de BBC verscheidene kookprogramma’s gemaakt, dit boek verscheen oorspronkelijk bij het programma Bake! Het is een lekker stevig boek, ingenaaid, met een leeslint. Zoet en hartig wisselen elkaar af, maar het zoet overheerst. Waar relevant, staat in de kolom met ingrediënten ook de benodigde bakvorm genoemd. Voor minder ervaren koks is dat prettig, net als het uitgebreide afsluitende hoofdstuk met basisrecepten en -technieken en de instructieve fotoserietjes door het hele boek heen van bepaalde handelingen. Ook prettig: het uitgebreide register, op recepttitels en ingrediënten. Er is maar één minpuntje aan dit boek: behalve een onopvallend ansjovisje hier en daar ontbreken vis en schaal-en schelpdieren volledig. Houdt Rachel niet van vis? Of vindt ze dat er geen smakelijke ovengerechten mee te maken zijn?
Rachel Allen, Uit de oven (2010, Fontaine, ISBN 9789059563049. Oorspronkelijk in 2008 verschenen als Bake!)

Tags: , , ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: