Josephine van de Schoot en Alfred Staarman, Smikkelen ende Smullen. Kinderkookboek met middeleeuwse recepten

February 1st, 2010

Inderdaad: smikkelen en smullen


Bol.com
(alleen nog tweedehands verkrijgbaar)

Een heel leuk geïllustreerd boek over de middeleeuwse keuken, met veel weetjes en recepten. De recepten zijn aangepast aan de moderne tijd, en de precieze herkomst wordt  niet genoemd, maar in een kookboek voor kinderen is dat ook niet echt nodig. Soms kloppen de weetjes niet helemaal, zo waren de tafels, ook in gewone huishoudens, wel degelijk bedekt met een tafelkleed. De gevarieerde recepten zijn duidelijk geschreven en, hoewel aangepast, toch nog duidelijk middeleeuws. Achterin staat een (onvolledige?) lijst van gebruikte boeken. Graag een herduk van dit boekje!
Josephine van de Schoot en Alfred Staarman, Smikkelen ende Smullen. Kinderkookboek met middeleeuwse recepten. (2001, Europese Bibliotheek, Zaltbommel, ISBN 9028826297) Leeftijd vanaf 8 jaar.

Tags: , ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: