Marjolein Bastin, Koken met Vera

January 31st, 2010

Mooi prentenboek, matig kookboek


Bol.com
Amazon.de
(geen verzendkosten)

Vera de Muis gaat gezellig koken met haar vriendjes. De recepten zijn verwoord als verhaaltjes, de ingrediënten staan in een apart lijstje. De recepten zijn vooral voor (zoet) gebak en zoetigheden, met één hoofdstukje ‘heel gezond’ er tussen. De inhoudsopgave is ook receptenregister. Dit boek is zeker niet bedoeld om kinderen zelfstandig te laten koken, en zelfs volwassen zullen kookervaring moeten hebben om uit de tekst het recept te destilleren, de aanwijzingen zijn niet altijd duidelijk en compleet. Zo moet voor de schotse shortbread-koekjes het deeg dat met boter wordt gemaakt minstens een uur de koelkast in, en daarna wordt het uitgerold. Het deeg is nu een keiharde bal geworden, je hebt héle sterke spieren nodig, of een kwartiertje geduld. Het laatste hoofdstukje heet ‘Lekker december’, met recepten voor kerst en oudjaar, maar waar is Sinterklaas? De illustraties zijn natuurlijk prachtig, maar het was interessanter geweest om de verhaaltjes/recepten, die elkaar nu zonder onderling verband opvolgen, een samenhangende verhaallijn te geven. Toch zal samen koken (en proeven!) uit dit boek een leuke ervaring zijn voor kind en volwassene.
Marjolein Bastin, Koken met Vera. (2009, De Vier Windstreken, ISBN 9789051161007). Leeftijd vanaf 4 jaar.

Tags: , ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: