Marianne Moonen, Basiskookboek Deeg en Beslag

January 31st, 2010

Recepten met allerlei soorten granen, degelijk maar beetje saai


Bol.com
(alleen nog tweedehands verkrijgbaar)

Degelijk, dik, spaarzaam geïllustreerd boekwerk. Het boek is origineel ingedeeld naar graansoort, waarbij bakeigenschappen, voedingswaarde, afgeleide producten, en hartige en zoete recepten aan de orde komen. Niet alleen broodrecepten, maar ondermeer ook taarten, koekjes, pannenkoeken, cakes, blini’s, muffins, soezen. En Moonen beperkte zich niet tot graansoorten (tarwe, boekweit, gerst, gierst, haver, maïs, rogge en rijst), er zijn hoofdstukken met bakrecepten op basis van eieren, noten, kekererwten en aardappelen. De recepten zijn goed beschreven, maar bij de baktijden had ik graag ook de voorbereidingstijden gezien, zeker met deeg en beslag dat moet rusten of rijzen. Jammer dat er blijkbaar nooit meer een herdruk van dit waardevolle basiskookboek is geweest. Het wordt wel regelmatig tweedehands aangeboden.
Marianne Moonen, Basiskookboek Deeg en Beslag. (1987, ISBN 9051210205)

Tags: , ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: