Lora Brody & Millie Apter, Breadmachine Baking Perfect Every Time

January 31st, 2010

Heerlijke recepten voor broodbakmachines, maar wel gedateerd


Amazon.de
(geen verzendkosten)

Dit boek, dat eruit ziet als een multomap, heb ik vlak na het verschijnen gekocht in de Verenigde Staten. De recepten zijn ingedeeld in witbrood, volkoren en meergranenbrood, zuurdesembrood, groente- en kruidenbrood, kaasbrood, vruchten- en specerijenbrood, zoet brood en gebak. Achterin staat een uitstekend register met alle ingrediënten. De hoeveelheden worden aangegeven met cups en spoons. De opzet is bijzonder, elk recept wordt beschreven voor zeven verschillende broodbakmachines (de mijne stond er ook bij). Heel prettig als je nog weinig ervaring met je broodbakker hebt maar wel aan een avontuurtje toe bent. De recepten zijn uitdagend en verrassend, ik heb er in de zestien jaar dat dit boek bij mij in de kast staat véél broden uit gebakken. Wat dacht je van ‘curried pistachio bread’ of ‘mango chutney cashew bread’ of ‘Toblerone candy bread’? Enige nadeel: alle broodbakmachines uit het boek zijn al lang verouderd, dus je zult toch de recepten moeten aanpassen aan je eigen machine.
Lora Brody & Millie Apter, Breadmachine Baking Perfect Every Time (1993, ISBN 9780688118433) Engelstalig

Tags: , ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: