Annette Elges, Brood Bakken

January 31st, 2010

Broodbakken volgens dokter Oetker


Bol.com
(alleen nog tweedehands verkrijgbaar)

Oorspronkelijk een Duitse Dr. Oetker uitgave. In Nederland verschenen onder de vlag van Ria van Eijndhoven, wier naam en foto prominent op de achterkant prijken, terwijl de naam van de eigenlijke schrijfster weggemoffeld staat bij de drukgegevens. In de inleiding komen geschiedenis van het brood, graansoorten, meelsoorten en huishoudelijke graanmolens aan de orde, en er staan wat algemene tips voor broodbakken. Er wordt gewerkt met verse en droge gist, en met ‘zuurdesem-extract’, dat je in Nederland zal moeten opsporen. De recepten zijn verdeeld in zuurdesem- en gistbrood, ontbijtbrood, zoete broodjes en gevuld brood. Een aantal recepten zijn gefotografeerd, en sommige hebben ook instructieve foto’s. De recepten zijn duidelijk, maar volgens mij kunnen de hoeveelheden gist wel wat minder, en zou er ook uitleg voor het gebruik van echt zuurdesem in plaats van zuurdesem-extract moeten zijn. Er zijn veel recepten waarin roggemeel wordt verwerkt, hierin blijkt de Duitse herkomst. De gevulde broden  zijn top!
Annette Elges, Brood Bakken. (1989). Oorspr. Brot Backen (1988, ISBN 9036602386)

Tags: ,

Leave a Reply


Follow

Get every new post delivered to your Inbox

Join other followers: